”Jeg når sjældent at kigge på uret, før arbejdsdagen er slut”

LEA DYRTING ER ADMINISTRATOR HOS CEJ EJENDOMSADMINISTRATION A/S, OG AFSLUTTER EA-UDDANNELSEN I SOMMEREN 2018. KOMBINATIONEN AF ØKONOMISKE OG JURIDISKE ASPEKTER MED DAGLIG KUNDEKONTAKT FIK LEA TIL AT VÆLGE EJENDOMSADMINISTRATION.

Lea er uddannet fra Copenhagen Business Academy, hvor hun afsluttede sin uddannelse som finansbachelor i januar 2014. Hun valgte ejendomsbranchen, fordi det er et område, hvor der hele tiden sker forandringer med for eksempel lovændringer og udsving i økonomien.

”Jeg kan lide at fordybe mig i juridiske problemstillinger og ’nørde’ med tal.”

Foruden arbejdet med investeringskunder har Lea fået ansvar for oplæring af CEJs praktikanter. For hende er det bedste ved jobbet, at hverdagen er varieret og at hun hele tiden kan blive bedre til sit fag.

”Jeg når sjældent at kigge på uret i løbet af en arbejdsdag før arbejdsdagen er slut. Samtidig er vi i en branche med vækst, hvor man inden for selve branchen har mulighed for at søge nye udfordringer og dygtiggøre sig.”

Lige nu brænder Lea for boligudlejning, men ser også andre muligheder inden for faget.

”Jeg kan også forestille mig at ’skifte kurs’ i løbet af mit arbejdsliv og arbejde mere med økonomien bag ejendommene.”

Hør om andres hverdag i branchen

"Branchen er spændende, fordi den er i konstant bevægelse"

FREDERIK ATKINSON THRYSØE ER FINANSØKONOMSTUDERENDE PÅ ANDET SEMESTER, OG HAR ALLEREDE FÅET STUDIEJOB. EN BRANCHE I KONSTANT BEVÆGELSE VAR EN AF GRUNDENE TIL, AT HAN VALGTE EJENDOMSADMINISTRATION.

Allerede som barn havde Frederik Atkinson Thrysøe en interesse for ejendomme, og efterhånden blev han gjort opmærksom på ejendomsadministrationsbranchen. I dag er han ansat som studentermedhjælper hos ØENS Ejendomsadministration, og det er et valg, som han er rigtig glad for.

”Jeg er vokset hos ØENS – både fagligt, men også rent menneskeligt. Vigtigst af alt har de givet mig lov til at vokse. I dag arbejder jeg for eksempel med administration af tre foreninger, og det er både ejer- og andelsforeninger. Det giver mig indsigt i branchen, og jeg lærer utrolig meget.”

Frederik Atkinson Thrysøe er helt klar over, hvorfor han valgte lige præcis denne branche.

”Branchen er spændende, fordi den er i konstant bevægelse. Vi skal hele tiden være klar på forandringer. For eksempel er regeringen lige kommet med en omfattende lov i andelsboligsektoren. Når sådan noget sker, skal vi reagere hurtigt, da det berør os – og vigtigst af alt berør det vores kunder.”

Ifølge Frederik Atkinson Thrysøe kan det være en fordel at være tidligt ude med at finde et studiejob, da det kan være med til at sikre en praktikplads på længere sigt.

”Det at jeg allerede blev ansat hos ØENS på første semester, har gjort, at når tiden kommer til praktikforløbet, er jeg sikret en plads. Derfor kan det være smart at søge tidligt i uddannelsesforløbet – for det er rent faktisk det, de leder efter.”

Hør om andres hverdag i branchen

"Jeg er positivt overrasket over branchens muligheder"

DANIEL ALVAREZ HARWITH ER EJENDOMSADMINISTRATOR HOS COBBLESTONE A/S. EN ALSIDIG HVERDAG OG UDSIGTEN TIL IKKE AT LÅSE SIG FAST I EN BESTEMT STILLING FIK HAM TIL AT VÆLGE EJENDOMSBRANCHEN.

Ejendomsbranchen er i rivende udvikling, og ejendomsadministratorerne skal løbende forholde sig til nye krav og måder at arbejde på. Det tiltaler Daniel Alvarez Harwith.

”Nye højesteretsdomme kan gøre, at vi skal skrotte den måde, vi plejer at tænke på, og implementere nye systemer. Man skal være omstillingsparat, og det gør, at man ikke kommer til at sidde fast i en rutine”, siger han.

For at holde sig ajour er Daniel Alvarez Harwith begyndt på EjendomDanmark EA-uddannelse for ejendomsadministratorer.

”Det er vigtigt for mig at videreudvikle mig, det hele sidder ikke på rygraden. Jeg er dagligt inde over folks hjem og private sfære, så det er et betydningsfuldt stykke arbejde, jeg udfører, og ikke bare tal på papir”, siger han.

Ønsker Daniel Alvarez Harwith en dag at bevæge sig et andet sted hen i branchen, mener han, at der er åbenhed for det.

”Det attraktive ved jobbet er, at det er så alsidigt. Hvis jeg efter en årrække gerne vil prøve kræfter med et andet fagområde, for eksempel økonomi, så kan det være, at der er en ledig stilling i investorafdelingen. Den generelle åbenhed for at vælge sin vej i branchen er jeg meget positivt overrasket over”, siger han.

Hør om andres hverdag i branchen

”At arbejde med ejendomme, det er lige mig”

MEHMET CELIK LÆSER TIL FINANSØKONOM, OG I DECEMBER AFSLUTTEDE HAN SIT TREMÅNEDERS PRAKTIKFORLØB SOM EJENDOMSADMINISTRATOR HOS VEST ADMINISTRATIONEN. HANS MÅL ER AT BLIVE SELVSTÆNDIG INDEN FOR BRANCHEN.

Små drenge drømmer ofte om at blive brand- eller politimand. Men som barn drømte Mehmet Celik om at have med huse at gøre. En drøm, der er vendt tilbage, da han på sit studium blev opmærksom på ejendomsbranchen.

”En gruppe på mit studium skrev projekt om branchen, og det vækkede min nysgerrighed. Jeg søgte selv mere information og fandt ud af, at man som ejendomsadministrator har en alsidig hverdag. Man tager til generalforsamlinger, er tovholder og dirigent, skriver referater, hjælper med vedtægtsændringer og har en del kundekontakt. Og så er det meget tværfagligt, da ejendomsadministratorer løbende har kontakt med både bank, ejendomsmægler og forsikring. At arbejde med ejendomme, det er lige mig”, siger Mehmet Celik.

I februar 2017 er han færdiguddannet, og med sit praktikophold i bagagen er han ikke i tvivl om, at hans fremtid bliver i ejendomsbranchen.

”Inden for de næste fem til ti år bliver der stor mangel på medarbejdere i branchen. For mig handler det om at tage chancen, når der er et åbent vindue. Om ti år, når jeg har fået erfaring, kunne jeg godt tænke mig at blive selvstændig”, siger han.

Og så er der ifølge Mehmet Celik endnu et stort plus ved branchen.

”Både på arbejdspladsen, og i branchen virker det til, at man ikke kun ser hinanden som konkurrenter, men også som kolleger. Det sætter jeg stor pris på”, siger han.

Hør om andres hverdag i branchen

Om Kampagnesiden

’Bliv Ejendomsadministrator’ udarbejdes af EjendomDanmark. Formålet med kampagnen er at give studerende et bedre indblik i, hvad det vil sige at være ejendomsadministrator og inspirere flere til at vælge denne karrierevej.

EjendomDanmark

Sociale Medier

# BlivEjendomsadministrator